Noutati

Care sunt prețurile pentru panouri fotovoltaice pentru o casă?

panouri fotovoltaice pentru o casă

Dacă în urmă cu câțiva ani, panourile fotovoltaice erau extrem de scumpe de a fi achiziționate, astăzi acest lucru nu mai este la fel. Acestea au devenit importante în era în care trăim și joacă un rol esențial pentru salvarea mediului. Pe de altă parte, chiar dacă costurile instalării acestora sunt puțin costisitoare, pe parcursul anilor vei putea să-ți câștigi banii înapoi. Acest articol îți va arăta care sunt componentele cele mai necesare și prețul acestora, dar și ce beneficii aduc panourile solare în comparație cu prețul lor de achiziționare.

Îți vom prezenta în acest articol care sunt prețurile pentru panouri fotovoltaice pentru o casă, dar și alte informații care-ți vor fi de un real ajutor în drumul tău spre energia verde.

Care sunt cele mai importante componente ale panourilor fotovoltaice și prețul lor

Pentru ca alegerea panoului fotovoltaic să fie una potrivită, este esențial să beneficiezi de toate componentele necesare. De altfel, prețul panoului fotovoltaic este influențat de mai multe aspecte.

Un prim aspect este tipul panoului fotovoltaic. Aici depinde și de locuința ta și de bugetul pe care îl ai. Panourile monocristaline au o eficacitate energetică crescută și sunt mult mai costisitoare, dar nu ocupă prea mult spațiu. Iar, panourile policristaline ocupă mai mult spațiu pentru a putea produce energie și sunt mult mai ieftine.

Capacitatea panourilor este măsurată în kilowați și cu cât aceasta este mai mare, cu atât este mai costisitor panoul respectiv. Alegerea unui sistem cu o capacitate potrivită pentru casa ta și pentru nevoile tale actuale și viitoare, este un lucru complex. Tehnologia și materialele care au fost folosite pentru realizarea lor, fac ca eficacitatea energetică să crească, iar de asemenea că și prețul lor va urca pentru a arăta calitatea pe care o au.

Accesoriile sau instalarea sistemului poate sau nu să fie introduse în costul achiziționării lui. Însă, ele diferă în funcție de cerințele panoului, design-ul casei și structura acoperișului. De asemenea, instalarea panourilor este un alt aspect care este costisitor.

Ce beneficii aduc panourile solare în comparație cu prețul lor de achiziționare

Prin achiziționarea unor panouri fotovoltaice, vei beneficia de câteva avantaje care te vor ajuta pe plan financiar. Economisirea energiei te ajută prin producerea de energie curată și gratuită. În acest fel, nu vei mai depinde de sursele tradiționale și astfel, factura fiind mult mai mică.

Unele dintre aceste sisteme pot chiar să fie autonome, ceea ce înseamnă că nu vei mai plăti energia electrică. Cheltuielile întreținerii panourilor fotovoltaice pot fi extrem de mici. Acestea au o durată de viață între 25-30 de ani și doar prin curățarea suprafețelor, acestea vor funcționa fără vreo problemă pentru mult timp. În unele țări, guvernele respective oferă oamenilor care achiziționează astfel de sisteme, o subvenție pentru a-i sprijini. În acest fel, costurile sunt mult mai mici.

Un alt beneficiu pe care panourile le aduc este vânzarea surplusului de energie. Dacă ai produs prea multă energie, poți să o vinzi rețelei electrice, procesul numindu-se „net-metering”, și astfel, câștigând câțiva bani. Prin achiziționarea panourilor fotovoltaice, proprietarii nu se mai tem de inflație. Aceștia nu vor mai dispune de prețuri gigantice la factura de energie electrică și astfel devenind mult mai stabili financiar.

De altfel, locuințele cu panouri fotovoltaice sunt căutate de către cumpărători și sunt apreciate pe piața imobiliară. Bineînțeles, că și prețul lor este pe măsură, însă locuințele respective asigură multe beneficii care îți vor fi de folos în decursul anilor.

Ești interesat de achiziționarea unui sistem complet de panouri fotovoltaice? Contactează-ne la numărul de telefon 0726 162 152 sau scriindu-ne pe contact@acisolar.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *